Artikel hoofd afbeelding

Plug & Play oplossing voor Merck verspreid wereldwijd

Het internationale chemie- en farmaciebedrijf Merck ondergaat momenteel een grootse re-branding in samenwerking met VIM group. De strateeg heeft Cleary gevraagd om de levering van tienduizenden dynamische RGB leds inclusief sturing te verzorgen.

Dynamische RGB verlichting

De nieuwe logo’s worden in drie maten geproduceerd bij verschillende sign-productiebedrijven. Door de leds plug & play aan te leveren bij de verwerkers hebben alle Merck signs dezelfde uitstraling. Hier komt maatwerk aan te pas. Met de programmering waardoor verlichting van de sign gemakkelijk aanpasbaar zijn. Zo ontstaan oneindig veel dynamische effecten en mogelijkheden van kleurverandering tot animatie.. Het Merck-sign komt hierdoor tot leven.

“De visuele impact van de nieuwe signage bekroont en belichaamt de kleurrijke persoonlijkheid van Merck, die opvalt tegenover de gewoonlijk eentonige beeld- en kleurpaletten van haar concurrenten”, aldus VIM group.

 

Sign+ Award

Het megaproject van VIM group is genomineerd voor een Sign+ Award. Volgens de jury heeft het project een zeer onconventionele uitstraling, volledig over de top, maar daardoor heel onderscheidend en gedurfd. De eenheid van stijl in een grote variatie van uitvoeringen en technieken, waardoor wereldwijd een consistente merkkwaliteit ontstaat, is heel knap gedaan. De lastige vormen zijn een ware uitdaging voor signmakers. Op een interessante manier een gewaagd en creatief project, met ‘Fred Flintstone’-achtige look voor een farmaceutische multinational.
Stemmen op dit project kan tot 8 november op: https://award.sign.nl/project/merck-worldwide/