Artikel hoofd afbeelding

Grote bijdrage Cleary en Benelux Sign Systems officiële opening KPN hoofdkantoor

 

Rotterdam/Nuenen – Maandag 26 november jl. is het hoofdkantoor van KPN in Rotterdam officieel geopend. Aan de voet van de Erasmusbrug heeft de markante overhellende toren op de Kop van Zuid een ware metamorfose ondergaan. Het meest in het oog springend is de vernieuwde gevel waar ruim 1500 omgebouwde en nieuwe dynamische RGB pixels pronken. De LED wall is vanaf heden beschikbaar voor boodschappen van de gemeente Rotterdam, stadsevenementen en videokunst. De LED wall is vervaardigd door de Nuenense bedrijven Cleary BV en Benelux Sign Systems. 

KPN de Link / Rotterdam  

De afgelopen maanden zijn de pijlen van beide bedrijven gericht op De Link, zoals het KPN hoofdkantoor voortaan heet. De megaklus was niet niks, maar dankzij een nauwe samenwerking kon dit binnen de gestelde deadline worden afgerond. De bijna 20 jaar oude, niet dimbare statische verlichting die aan de buitenzijde van het pad tot op 100 meter hoogte hing moest worden verwijderd. Daarna werden ruim 1500 pixels in de Nuenense werkplaats gedemonteerd, gerecycled en voorzien van de laatste dynamische full color LED techniek. 

  

Maandagavond tijdens de officiële opening werd de gevel in combinatie met een grootse lasershow in werking gesteld. De LED wall blijft in de toekomst de blikvanger van de havenstad die een kleurenpalet over Rotterdam uitstrooit. 

 

Het projectoverzicht is hier na te lezen.
Publicatie in Eindhovens Dagblad