Artikel hoofd afbeelding

BaltLED introduceert met Crown MINI 'kleinste led-module ter wereld'

De Crown MINI is met een breedte van 8 millimeter een van de kleinste led-modules ter wereld. De minimodule is toepasbaar in letters vanaf 20 millimeter en geschikt tot een stockbreedte van 80 millimeter met 1 string.

BaltLED heeft met deze module, in Nederland exclusief geleverd door Cleary, een oplossing ontwikkeld voor uniforme verlichting in doosletters.  ‘Door 2 optieken te gebruiken kunnen scherpe randen en hoeken uniform worden verlicht. Hierdoor is het mogelijk om lastige letters zoals de letter A en K perfect te verlichten zonder schaduwvlakken’, aldus Martijn Kreemer van Cleary. ‘Ondanks dat levering pas vanaf augustus mogelijk is, hebben een aantal klanten reeds een introductie gehad. De eerste tests zijn meer dan positief ontvangen en de eerste pre-orders zijn geplaatst.’

Makkelijke installatie

Met een speciale verpakkingskaart en een draaiend accessoire is, volgens Cleary, het uitpakproces van de Crown MINI snel en gemakkelijk. Een kwestie van de verpakkingskaart op het draaischijfje plaatsen en draaien. De modules worden afgerold, wat zorgt voor snelle en gemakkelijke montage. Daarnaast zijn de modules voorzien van schutlaag met lipje. Om de montage te versnellen zijn de modules verbonden met geheugendraad. Deze draden houden zonder te buigen de vorm vast, waardoor ze in iedere letter passen.

 

Levering van de modules vindt plaats vanaf begin augustus 2018.