MVO

Bij Cleary staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel.

Producten
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met led begint bij de samenstelling van onze producten. Onze, voornamelijk Europese, fabrikanten werken hoofdzakelijk met duurzame grondstoffen. Denk hierbij aan materialen die prima te recyclen zijn zoals polycarbonaat en aluminium. Door te kiezen voor Europese leveranciers is de transportbelasting voor de natuur vele male lager dan wanneer we kiezen voor Aziatische producten. Uiteraard is ons pand ook zowel binnen als buiten voorzien van ledverlichting.

Recycling
Door te kiezen voor duurzaam en gerecycled materiaal dragen we met trots een steentje bij aan het verbeteren van het milieu. Defecte producten recyclen we vaak zelf of worden retour gestuurd naar de leverancier. Zo proberen wij onze afvalstroom te minimaliseren en het afval wat alsnog overblijft, wordt door ons gescheiden aangeboden.

Keurmerken
Naast onze voorraad producten kiezen wij bewust voor bepaalde keurmerken. Drukwerk, printpapier, papieren handdoeken en verpakkingsmateriaal zijn voorzien van het FSC-label. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Nog belangrijker is minder papier te gebruiken, daarom printen wij zo min mogelijk en factureren wij digitaal.

Ook dragen onze medewerkers Fair Wear kleding. De Fair Wear Foundation (FWF) streeft naar goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie in landen waar kleding wordt geproduceerd voor de Nederlandse en de Europese markt. Tevens vinden wij het belangrijk dat de werkkleding wordt ingezameld voor recycling wat bijdraagt aan een beter milieu.

En dat draagt natuurlijk een stuk lekkerder!