Social distancing producten
social distance routing

Social distancing producten

Op openbare plaatsen is het moeilijk om de benodigde afstand te houden met de personen in je omgeving. Vaak is er nog onduidelijkheid over een bepaalde looproute of het inschatten van 1,5 m. Om je veilig te voelen in elke situatie is het creëren van een veilige omgeving die voldoet aan de richtlijnen van het RIVM noodzakelijk. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook die van een ander.

Om deze veiligheid te waarborgen komt Cleary met een aantal social distancing oplossingen op basis van verlichting. Hiermee is duidelijk aan te geven waar je je wel en niet kunt verplaatsen. Onderstaande producten zijn toepasbaar in elke situatie, maar vragen wel om maatwerk. Wij leveren daarom altijd een oplossing op maat gemaakt. Van ontwerp tot installatie. Wil je het product zonder installatie? Dan ontwikkelen we een stekkerklaar pakket die je direct zelf kunt installeren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en zorg voor een veilige omgeving. Bel direct via 040 7200 920 of stuur ons je vraag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Routing in openbare ruimtes

In openbare ruimtes zoals wachtkamers binnen tandartsen, fysiopraktijken, sauna’s, huisartsenpraktijken en ziekenhuizen vindt altijd veel verloop van mensen plaats. Er is veel verkeer op de gangen van zowel bezoekers als personeel.

Door middel van verlichting kun je aangeven dat iemand vanuit bijvoorbeeld een wachtkamer een bepaalde route moet nemen. Vanuit een artsenkamer of de balie kan een signaal worden gestuurd wat direct resulteert in een bepaalde kleur. Groen is OK, rood is wachten. Groen is te volgen route, rood niet. De lichtlijnen zijn 1,5 m lang en geven ook de richting aan. Denk hierbij aan plintverlichting, lichtlijnen op de muur, lichtlijnen aan het plafond en de omlijning van deurstijlen.

Beschikbaarheid toiletten

Toiletten in hotels, restaurants, cafés, bars, openbare ruimtes en benzinestations zijn vaak kleine ruimtes met smalle gangen en of trappen. Erg lastig om social distancing waar te maken en de 1,5 m regel door te voeren.

Door middel van de ledstrips in de kleuren groen en rood die reageren op een sensor kun je aangeven welke toiletten er bezet of vrij zijn. Maar ook buiten de toiletten aan het begin van de gang in een café kan ledverlichting duidelijk maken of de toiletten vrij zijn. Hierbij kan ook aangegeven worden welke route er gelopen moet worden (man en/of vrouw indien deze verschillende is) en of die vrij is.

1,5 m lichtlijnen strips

Het blijkt dat mensen het lastig vinden om 1,5 m in te schatten waardoor men regelmatig geconfronteerd wordt met mensen die veel dichter op elkaar staan. Dit probleem komt vaak voor op plekken waar meerdere mensen samenkomen zoals winkels, scholen en bibliotheken.

Om mensen aan de 1m50 te laten herinneren en inzichtelijk te maken hoeveel 1m50 is, worden er lichtlijnen geplaatst aan bijvoorbeeld het plafond (aan staaldraadjes), tegen muren/plinten, in vloeren en in de schappen van supermarkten.

Deurbeleid winkels

Om social distancing in retail te kunnen realiseren is een maximum aantal bezoekers niet uit te sluiten. Nu staat men vaak zelf door de ramen te tellen of je naar binnen kunt.

Door middel van een stoplicht laat je de bezoeker weten of er teveel mensen in de winkel zijn. Stoplicht gaat op rood als het maximum aantal personen is bereikt. Bij deuropeningen kan ook een looprichting worden aangegeven zodat er een duidelijke looproute ontstaat. Desgewenst kan het personeel met een knop het stoplicht bedienen.

 Zorg voor een veilige afstand met social distance producten. Neem direct contact met ons op via 040 7200 920 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alle social distance producten worden op maat gemaakt.